Monday, 2 September 2013

Heerlike lendeskyf

Kom ons neem 'n kort pad wat baie vining is en waar jy jou vingers gaan af-eet van lekkerte.  Ons begin ons paaitjie gou gou by die winkels.   By die vleisafdeling kry ‘n kilogram lende lendeskyf en al die volgende bestandele  wat nog benodig word is:


·         1 houertjie room

·         Een pakkie sampioene

·         Een pakkie wit uiesop

·         Een groot ui

·         1 Lepel blatjang

·         1 Lepel tamatiesous

·         1 Lepel worcestersous

 
Neem ‘n  oondskottel en bespuit die skottel met daardie, nie- vassit- spuit.  Nou kom die heerlike lendeskyf te voorskyn.  Druk dit in droё meel wat gemeng is met sout en peper en plaas dit vir lae in die oondskottel.  Kerf  nou die sampioene een vir een in rowe stukke op en strooi dit oor die lendeskyf.  Sny jou groot ui in ringe sonder om die ringe te breek, pak dit bo-op die lendeskyf. Gebruik die wit uiessop poeier en meng dit met die tamatiesous, blatjang en worcestersous totdat dit vir jou ‘n bruin skynsel gee.  Gooi die mengsel oor die lendeskyf, sampioene en uie sodat dit verdrink in die sous.  Rasper ‘n kaas kombersie bo-oor en bak dit in ‘n oond op 180 grade, vir ongeveer ‘n uur en n half. 


Vir die volgende dag, warm of koud, nogsteeds so lekker soos die vorige aand.

 

1 comment:

  1. Enkele opmerkings:

    1. paaitjie - paadjie
    2. lende lendeskyf ?
    3. rowe - rowwe
    4. nogsteeds - nog steeds

    Jou skryfstuk was 'n bietjie meer opvoedkundig as beskrywend.

    ReplyDelete